Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2007

Κι οι μέρες θα περνούν χωρίς εσένα... E, και;

Θα μου πάρει λίγο καιρό ακόμη να ξεπεράσω το πόσο αδικημένη και προδομένη νιώθω επειδή κάποιος (ναι και αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσω, ότι είναι απλώς "κάποιος" και όχι "Αυτός") δεν ήθελε να με κρατήσει κοντά του. Αυτό είναι και το μόνο που με κρατάει από το να απολαύσω πλήρως τις στιγμές που έχει να μου προσφέρει ο χειμώνας που έρχεται (τον οποίο σίγουρα θα περάσω πολύ πιο συναρπαστικά μόνη μου παρά στη ζεστασιά-επαπειλούμενη-από-μούχλα που είχε να μου προσφέρει η σχέση που είχα. Δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα το καταλάβω. Το είχα κάνει και στο παρελθόν αυτό το λάθος. Κολλημένη σε έναν έρωτα, δεν έβλεπα τις στιγμές μου ως πολύτιμες και μοναδικές, αλλά ως πάντα ημιτελείς και ψεύτικες γιατί "δεν τον είχα". Όταν αργότερα απέκτησα ξανά τη συναισθηματική μου αυτονομία κατάλαβα πόσα είχα χάσει από τη ζωή μου. Αλλά αυτό δεν θέλω να γίνει ξανά. Ας αφεθώ να ζήσω τις στιγμές που με περιμένουν και ας ακολουθεί στο τέλος κάθε μέρας (ή κάθε νύχτας) και η πικρή επίγευση του χωρισμού. Ας τα δεχθώ πια όλα χωρίς φόβους και δισταγμούς, και τα άσχημα και τα όμορφα. Η ζωή ξετυλίγεται με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και δεν θα πρέπει πια να αφήνω μία σκοτεινή/μαύρη/σκατένια απόχρωση να ακυρώνει όλες τις άλλες, όσο καταθλιπτική/πνιγηρή/εμετική και αν είναι (αντίστοιχα).

7 σχόλια:

  1. Αγαπητή

    Από τη στιγμή που γράφεις για κάποιον, ανεξάρτητα του τι νιώθεις,καλώς η κακώς στο μυαλό σου θα τριγυρνάει.

    Κ σίγουρα, αργά η γρήγορα η εικόνα του θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη. Αυτό κάνετε, αυτό κάνουνε.

    Μόνη?μμμμ... Έλα να μην το κρύψουμε. Όλοι επιζητούν την ανθρώπινη σχέση με οποιαδήποτε έννοια,ανεξάρτητα σε ποια φάση βρίσκονται.

    Κ αν νομίζεις πως η δική σου εντροπία θα μειωθεί έτσι,αναπόφευκτα θα αυξηθεί του συστήματος που σε περιβάλλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα επιζητώ μία σχέση (άλλωστε δεν θα ήθελα καν να φύγω από τη σχέση που είχα αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές). Απλά για την ώρα ο πρώην φίλος μου "μπλοκάρει" το δρόμο μου και δεν με αφήνει να δω ανεξάρτητα το παρακάτω που με περιμένει, μόνη μου ή με κάποιον άλλον. Με τον καιρό θα προχωρήσω. Όπως κάνουμε όλοι μας, όπως γίνεται πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπέρασμα:

    Ο πολύς ο πόνος φεύγει μόλις βρεθεί ο σωστός αντικαταστάτης.Σε 1 βδομάδα,σε 1 μήνα,σε άλλη ζωή.

    Προς τι τα ζόρια κ ο πόνος τότε? Αφου παυσίπονα ψάχνουμε.

    Έλα όμως που εκεί είναι το λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παυσίπονα εμένα με εξυπηρετούν, μέχρι τώρα την οξύτητα του πόνου την έχουν σημαντικά απαλύνει. Το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα και όχι την αιτία. Η αιτία θα αντιμετωπιστεί, και για την ακρίβεια θα εξαφανιστεί, όταν έρθει ο επόμενος άνθρωπος στη ζωή σου. Και δεν θα γίνει στην επόμενη ζωή. Θα είναι πιο γρήγορα από ό,τι νομίζεις, αν και αργότερα από ό,τι θα ήθελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή, αν δεν έρθει ο επόμενος ή αν αργήσει πολύ να έρθει, τότε τι γίνεται?

    Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αδυνατούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.

    περίπτωση α) βρήκα γκόμενα-ο μετά από 1 μήνα. Μετά από 1,5 δεν θα πονάω. Μολις ξαναμείνω μόνος-η "ααα τι κρίμα...τι να κάνει άραγε ο/η πρώην μου που με ένιωθε μπλα μπλα μπλα??

    περίπτωση β) ίδια με την α, μόνο που δεν χωρίζεις. Αααα!! είμαι ευτυχισμένος-η! τι καλά!!

    περίπτωση γ) βρίσκω γκόμενο-α μετά από 1 χρόνο. πονάω, σβήνω, χάνομαι,τον/την θέλω ακόμα,με θέλει? τι να κάνει τώρα?

    Εξαρτιόμαστε κατά το πλείστον από τις κινήσεις των άλλων κ λιγότερο από αυτό που ψάχνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίταξε το ζητούμενο είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου και να μην περιμένεις από τον άλλον να σε ολοκληρώσει. Η σχέση θα πρέπει να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν δεν είσαι εσύ από μόνος σου πλήρης και ισορροπημένος η σχέση δεν θα μπορέσει ποτέ να στο δώσει αυτό πραγματικά. Η διαφορά που θα πρέπει να σου κάνει είναι να σε πηγαίνει από το αδιάφορα/οκ στο ευτυχισμένος και όχι από το μαύρα-χάλια/τι-καημός-που-είμαι-μόνος- μου στο επιτέλους-βρήκα-κάποιον-αξίζω-κάτι-κι -εγώ. Αν δεν ξεκινήσει κανείς από τη σωστή βάση (μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα), δεν θα μπορέσει να είναι πραγματικά καλά σε καμία σχέση και δύσκολα θα μπορέσει και να την κρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμμ....(τι μουγκρίζεις ρε?)

    Έτσι είναι αγαπητή. Δεν φτάνει μόνο να το πιστεύει αυτό κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;