Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Αγαπημένα παγωτά του καλοκαιριού 2008

Τις τελευταίες μέρες έχω ρημάξει τα παγωτά. Με βλέπουν από μακριά και παίρνουν δρόμο. Σκέφτηκα να γράψω για αυτά που ξεχώρισα φέτος το καλοκαίρι, καινούρια και παλιά:

Myan Mystica (Algida): Όσοι ξερογλείφεστε ήδη από τη διαφήμιση με τη λαχταριστή και μελαμψή καλλονή Eva Longoria δεν θα απογοητευτείτε. Άλλο επίπεδο γεύσης. Ιδίως αυτό που έχει μέσα κανέλα και μοσχοκάρυδο δεν παίζεται. Επιλέξτε το με κλειστά τα μάτια

Ξυλάκι με επικάλυψη σοκολάτας ΙΟΝ αμυγδάλου, Κρι-Κρι: πολύ έξυπνη επιλογή για την επικάλυψη αυτού του παγωτού η βιωματική και αξεπέραστη ΙΟΝ αμυγδάλου (η πρώτη σου σοκολάτα και παντοτινή). Η βανίλια που έχει μέσα είναι υπερβολικά "απλή" ίσως, αλλά η έκπληξη του να τρως παγωτό με την ίδια γεύση ακριβώς της σοκολάτας των παιδικών σου χρόνων σε κάνει να μην το προσέχεις.

Banana split-Κρι-Κρι: Συνδυασμός μπανάνα και σοκολάτα. Κόλαση. Η άστοχη ονομασία banana split (που νομίζω σημαίνει να σερβίρεις μία φρέσκια μπανάνα κομμένη κατά μήκος σε πιατάκι γόνδολα και να βάλεις δίπλα διάφορα παγωτά) δεν θα σας ενοχλήσει όταν η γεύση του παγωτού αυτού θα σας ταξιδεύσει στα ουράνια.

Fifty-fifty: Με έπιασε πανικός τις προάλλες που δεν μπορούσα να το βρω σε κανένα ψυγείο, μήπως και σταμάτησε να βγαίνει. Το κλασικό "σάντουιτς", μισό σοκολάτα μισό κρέμα και όλο σε απίθανο μπισκότο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Για τους χανιώτες: φυσικά παγωτό από τον "ιταλό", ή από το Vienna στη 1866. Δοκιμάστε άλλη γεύση κάθε φορά αν αντέχετε να απαρνηθείτε την απόλαυση των γεύσεων που ήδη έχετε φάει.

Α, και ένα αποτυχημένο: το παγωτό mohito του σπιτικού (επίσης σε χανιώτες απευθύνομαι). Αφήστε το καλύτερα... θα τρίζουνε τα κόκκαλα του Χεμινγουέι...

4 σχόλια:

  1. Ψηφίζω Vienna 'δαγκωτό'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ποστ μου αρέσουν υπερβολικά!
    Όσο για το Vienna βρέθηκα το καλοκαίρι Χανιά και μου πήρε τα μυαλά!
    Viennaμε κάθε βράδυ για να πάμε να πάρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασα επίσης να αναφέρω (γι'αυτό και μόνο οι πολύ επιμελείς που διαβάζετε και τα σχόλια θα το μάθετε) το νατσεμπέρης της Δωδώνης (Nuts'n'berries για όσους δεν κατάλαβαν). Ολόδροσο παγωτό γιαούρτι με φυστίκι αιγίνης και κόκκινο σιροπάκι. Θα το έτρωγα ακόμη και σίγουρα δεν θα το είχα ξεχάσει εαν δεν τύχαινε μία μερα να το πάρω από το σούπερ μάρκετ εντελώς ξαναπαγωμένο (όχι μόνο εξωτερικά λίγο κρυσταλλιασμένο αλλά όλο). Εκεί τελείωσε η σχέση μου μαζί του, δεν το ξαναεμπιστεύτηκα. Εσείς δοκιμάστε το όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου
    Ο ενας τόνος πουλημένου παγωτού μοχίτο για το 2008 και τα 300 κιλα για την σεζόν του 2009 (και συνεχιζουμε..) δειχνουν οτι σε κάποιους με πιο εκλεπτυσμένο ουρανίσκο αρέσει το συγκεκριμενο παγωτο μας. Ασε που τα κοκαλα του Χεμινγουει εχουν αρχισει να μυριζουν μεντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;