Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Ανάθεμα τα τσιγάρα σας!

Μία ακόμη κατά τα άλλα υπέροχη Κυριακή που με πήγαινε από τον ένα καφέ στον άλλο και από τη μία παρέα στην άλλη μου άφησε ένα δυσάρεστο ενθύμιο: την κάπνα. Γυρνάω σπίτι με τον λαιμό μου στρωμμένο με πίσσα, φωνή νταλικέρη, πνεύμονες ασφαλτοστρωμένους και ένα βήμα πριν τη φαρυγγίτιδα (ή μήπως λιγότερο). Ξυπνάω σήμερα και νιώθω το λαιμό μου "φαγωμένο" από τον καπνό μέχρι μέσα.

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση δεν ξέρω. Τι θα πρέπει να κάνω δηλαδή επειδή δεν την παλεύω με τον καπνό; Να κάθομαι σπίτι μου; Ήμουν για καφέ από τις 4 περίπου το απόγευμα, μετά πήγα για γλυκό, τελικά κάθισε και ένα πρόχειρο βραδυνό μέχρι τις 9:30- 10παρά που βρήκα μία άλλη παρέα και κάτσαμε για επιτραπέζια μέχρι μετά τις 12. Η ημέρα μου κατά τα άλλα ήταν εκπληκτική. Ύπνος μέχρι τις 12 και μετά όλο αυτό! Όμως η ευχαρίστησή μου που είδα τόσους φίλους και που περάσαμε τόσο καλά μετριάστηκε από την αγανάκτησή μου για μια ακόμη φορά με τα βρωμοτσίγαρα του ενός και του άλλου.

Μήπως μία πληκτική και καταθλιπτική Κυριακή μέσα στο σπίτι θα ήταν καλύτερη; Για το λαιμό μου και για τους πνεύμονές μου σίγουρα.

6 σχόλια:

  1. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου! Κι εμείς αυτοκτονούμε, έ, καπνίζουμε ήθελα να πω, αλλά δεν είμαστε αναίσθητοι ή εγωιστές. Ποτέ σε δημόσιο χώρο & κυρίως ποτέ χωρίς να ρωτήσουμε τον διπλανό αν ενοχλείται! Μη βάλεστε όμως μανιωδώς εναντίον μας βρε παιδιά, σκεφθείτε πως είμαστε απλώς εξαρτημένα άρα άρρωστα πλάσματα...
    Όσο για την ταινία, οι κριτικές λένε πως είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ηλιαχτίδα όσο και να απεχθάνομαι το κάπνισμα πρέπει να πω ότι αρχίζω να βλέπω τους καπνιστές ακριβώς όπως το λες, σαν εξαρτημένα άτομα. Σίγουρα πολλοί έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να το κόψουν αλλά δεν είναι εύκολο, εδώ μιλάμε για οργανικό εθισμό. Πάντως καλή επιτυχία σε όσους είναι αποφασισμένοι να το καταφέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4:50 π.μ.

    Perastikos apo to blog sou.. Xaotiko auto to skhniko me ta blogs. Oute xerw pws apo to ena blog metaferomai se ena allo...
    Yparxei kai h lysh na kaneis kati allo apo to na pas na kleisteis se ena kafe... Yparxoune merh opou mporeis na anapneuseis afova oxygono. Apo thn stigmh pou epilegeis na koinwnikopoih8eis kai na diaskedaseis etsi, 8a prepei na perneis kai to meridio pou antistoixh sthn apofash sou auth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάρω τα βουνά λες δηλαδή ε; Είναι και αυτό μια λύση.

    Αυτό που λες όμως δεν είναι ρατσισμός ενάντια στους μη καπνιστές ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο αφού οι καπνιστές δημιουργούν πρόβλημα και έχουν επιβλαβή επίδραση; Και μη σκεφτείς εμένα που δεν με ξέρεις καν. Σκέψου μία έγκυο γυναίκα ή ένα μικρό παιδί. Δεν έχουν δικαίωμα να προστατευτούν από τον καπνό μόνο και μόνο επειδή η νοοτροπία στην Ελλάδα αγνοεί προκλητικά τα θέματα υγείας των παθητικών καπνιστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7:08 μ.μ.

    Σκέψου μία έγκυο γυναίκα ή ένα μικρό παιδί

    Οι έγκυες και τα μικρά παιδιά δεν ξημεροβραδιάζονται μέχρι τα ξημερώματα στα μπαρ, στα σκυλάδικα και στα καμπαρέ και στους τεκέδες, στα τσιγάρα, στα ποτά και στα ξενύχτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;