Σάββατο, Ιουνίου 17, 2006

Επιτρέπεται το κάπνισμα στο αεροδρόμιο; -Σουρεαλισμός στον αερολιμένα.

Μπαίνοντας στον αερολιμένα Χανιών τίποτα δεν είναι τόσο περίοπτο και εξώφθαλμο όσο οι επιγραφές που γράφουν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα. Ο επισκέπτης όμως παρατηρεί αν μείνει για λιγάκι στο χώρο, την εξής αντίφαση: ο κόσμος καπνίζει χωρίς να δίνει σημασία στις ταμπέλες! Κάτω από την ταμπέλα ακριβώς καθόταν ο άλλος και μου φούμαρε το τσιγαράκι του! Και να θέλω να φωνάξω, να τους τα ψάλλω, να τους πω είστε γύφτοι και απολίτιστοι και τριτοκοσμικοί που δεν μπορείτε ούτε και σε ένα χώρο όπου σαφώς απαγορεύεται το κάπνισμα να συγκρατήσετε την οικτρή σας εξάρτηση, ή έστω, να δείξετε τον στοιχειώδη σεβασμό και να την πάρετε μαζί σας έξω από το κτήριο (που δεν είναι και μεγάλο για αεροδρόμιο εδώ που τα λέμε, αμέσως βγαίνεις έξω). Αλλά όχι.... όχι! Θα ξεβολευτεί ο αναίσθητος καπνιστής, θα καταπατηθεί το αναφαίρετο δικαιώμά του να φουμάρει όπου και όποτε του καπνίσει; Προς Θεού!

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ στην Ελλάδα. Είμαστε απολίτιστοι και έχουμε τη χώρα που μας αξίζει. Και το σημερινό περιστατικό δεν ήταν παρά ένα μικρό δείγμα της κατάστασης αυτής.

3 σχόλια:

  1. φυσικα να τους την πεις. θεωρω καθηκον των πολιτων να πιεζουν τους ασυνειδητους να κοβουν τις ενοχλητικες και παρανομες συνηθειες τους. ευτυχως στην αθηνα δεν καπνιζουν πια (τον πρωτο καιρο του ΕΛ Βενιζελ μερικοι καφροι καπνιζαν περιμενοντας τις αποσκευες και βρωμουσε ολος ο χωρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, αχ, αγαπητέ μου, πόσες φορές είμαι στο τσακ να τους την πω και να τους σκυλοβρίσω ξεχνώντας τους καλούς μου τρόπους (σάμπως αυτοί δεν ξεχνάνε τους δικούς τους;), και την τελευταία στιγμή κρατιέμαι (η κότα!)

    Σε ευχαριστώ και μόνο για την παραίνεση να εκφράσω το θυμό που κάθε φορά πνίγω μέσα μου. Είναι σαν να το έχω κάνει και να έχω βρει την επιδοκιμασία κάποιου που βρίσκεται δίπλα. Όταν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν (που δεν θα αργήσει, είμαι σίγουρη), θα σε φωνάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χώσε, χώσε δυνατά γιατί τα παίρνω κι εγώ όταν τα βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;