Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2007

Η ασφυκτική κουκουβάγια περιμένει τις νέες νύμφες

Όλοι όσοι είναι στα Χανιά αυτή τη στιγμή θα γνωρίζουν καλά το τι γίνεται κάθε βράδυ στην Κουκουβάγια από τότε που έκλεισαν οι Νύμφες. Κοινώς πρέπει να έχεις μεγάλο μέσον (ή μεγάλη τύχη) για να βρεις τραπέζι να κάτσεις από μια ώρα και μετά. Πήγα χθες και ήταν γεμάτο μέσα έξω και τελικά καθίσαμε κάτω και μέσα. Όταν εγκλωβίσεις όμως σε τέσσερις τοίχους την εκκωφαντική φρενίτιδα που πιάνει τους περισσότερους -και κυρίως κάτι σπαστικά πιτσιρίκια- το καλοκαίρι, το αποτέλεσμα είναι ανυπόφορο. Συν την κάπνα (αυτό το είχα ξεχάσει, όλο το καλοκαίρι ξεσυνήθισα να μετράω τα πάφα πούφα του κάθε καπνιστή που βρίσκεται στο οπτικό μου πεδίου και να ασθμαίνω από τον δηλητηριασμένο αέρα, με έπιασε δύσπνοια κανονική, σηκώθηκα κι έφυγα -δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνεται το χειμώνα). Όσοι ήταν έξω τουρτούριζαν από το κρύο γιατί φυσούσε πολύ, όσοι ήταν μέσα δεν ξέρω πάντως εγώ ξεκουφάθηκα από τη βαβούρα και γκρούφτηκα από την κάπνα κοινώς χάλια μου φάνηκε, και παρόλα αυτά το μαγαζί πήχτρα.

Γιατί έκλεισαν οι Νύμφες; (Ρητορικά το ρωτάω αυτό, δεν έχει τόση σημασία ο κανονικός λόγος). Και καλά πες έκλεισαν, ήταν ανάγκη να τις γκρεμίσουν κιόλας; Δεν μπορούσε να τις πάρει ένας άλλος να τους αλλάξει όνομα (ας τις έλεγε Νηριήδες, δεν ξέρω), να τους κάνει αν ήθελε και μία ανακαίνιση, να μπορούμε κι εμείς να πηγαίνουμε σαν άνθρωποι για ένα καφέ; Μέχρι πέρυσι και τα δύο ήταν φουλ γεμάτα έτσι κι αλλιώς. Αλλά φέτος δεν παλεύεται η κατάσταση. Θα πρέπει βέβαια να τους αναγνωρίσω ότι δεν συνώστισαν τραπέζια για να βγάλουν περισσότερα, απλά χρησιμοποιούν και το μέσα και όποιου του αρέσει.

Ένα κτίσμα που ετοιμάζεται λίγο πιο κάτω από τις (πρώην, φευ) Νύμφες λέτε να είναι τίποτα σχετικό; Γνωρίζει κανείς τίποτα;

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4:20 μ.μ.

    Η παρανομία, της παρανομίας, ω παρανομία!!! Αυτό ήταν οι Νύμφες, χρόνια τώρα. Και όσο πιο πολύ γέμιζε, τόσο εξαπλωνόταν και τόσο πιο πολλές παρανομίες γίνονταν! Από το μεγάλωμα του εσωτερικού χώρου (θυμάστε πόσο μικρός ήταν όταν πρωτοξεκίνησε) μέχρι τη διαμόρφωση του εξωτερικού και την πισίνα (αν μπορούσε αυτό το πράγμα που κατασκευάστηκε να ειπωθεί πισίνα). Άσε τα δέντρα που είχαν κοπεί τα πρώτα χρόνια κατασκευής του κτιρίου. Ήταν στα δικαστήρια χρόνια τώρα. Αλλά η ελληνική δικαιοσύνη, αιώνια καθυστερημένη και αυτή, μόλις τώρα επέβαλε τα πρόστιμα και τη δικαιοσύνη που άρμοζε. Αλλά αυτά δεν τα ξέρει ο απλός κόσμος και το μόνο πράγμα που ξέρει να κρίνει, είναι το αν είχε καλή θέα και καλό σέρβις το μαγαζί. Εντάξει το παραδέχομαι και ωραία θέα είχε και καλό καφέ, και ωραία γλυκά και καλό σέρβις. Αλλά όλα κάθονται στο λαιμό όταν ξέρεις ότι πλουτίζεις άλλον έναν στυγνό επιχειρηματία Ας τη γκρεμίσουν λοιπόν! Και ας ευχηθούμε όλοι, τέτοια εκτρώματα πάντα να γκρεμίζονται (που τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα) και στη θέση τους να κατασκευάζονται τα κτίρια που αρμόζουν σε εμάς τους ανθρώπους, με τήρηση του νόμου (χαζοί δηλαδή είναι αυτοί που τον τηρούν) και σεβασμό προς το περιβάλλον.
    Όσο για την Κουκουβάγια, πάντα έτσι ήταν. Όλη της η ομορφιά χάνεται στη βουή του πλήθους. Μένει να ελπίζουμε μόνο στη δημιουργία κάποιας καινούργιας καφετέριας, αντάξιας της ομορφιάς του τόπου εκεί και των προσδοκιών μας.
    Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στην εναλλακτική λύση της Όστριας, η οποία έχει διαμορφωθεί πολύ ωραία τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να αντέχεις και κάποιες γιαγιάδες κ παππούδες που ανά διαστήματα εμφανίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;