Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2007

Μουσείο Βιβλικής Ιστορίας-Μνημείο στον σκοταδισμό

Το διάβασα την προηγούμενη βδομάδα στην εφημερίδα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Είναι δυνατόν; Μουσείο δημιουργίας (ήτοι θεϊκής δημιουργίας του κόσμου, Creation Museum); Εμείς τους κοροϊδεύουμε τους αμερικάνους που θέλουν να απαγορεύσουν τη διδασκαλία της δαρβινικής θεωρίας από τα σχολεία, αλλά αυτοί το έχουν πάρει πολύ πιο σοβαρά το θέμα. Ό,τι και να λέει η επιστήμη (που εν προκειμένω η επιστήμη λέει ότι "τίποτα στη βιολογία δεν έχει νόημα παρά μόνο υπό το φως της εξέλιξης"), αυτοί το χαβά τους. Χωρίς να τους ενδιαφέρει η θέση επιστημών όπως η γεωλογία π.χ., διατείνονται ότι ο κόσμος έχει ηλικία περί τα 6000 χρόνια (ανέκδοτο για γεωλόγους δηλαδή είναι αυτό), θεωρούν τις απόψεις του Δαρβίνου βλάσφημες και τον αντίκτυπο που είχαν ως κίνηση εναντίον της χριστιανοσύνης. Τώρα το πώς ακριβώς συνδυάζουν τον Αδάμ και την Εύα με τους δεινόσαυρους δεν το έχω καταλάβει (μπαίνοντας στο site τους το πρώτο που βλέπεις είναι να σε κοιτάζει άγρια ένας δεινόσαυρος με μάτι αχόρταγο), πάντως τα αμερικανάκια το τρώνε το παραμύθι. Το 40% του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύει στη βιβλική δημιουργία! Δεν εννοώ πιστεύει στο θεό, εννοώ πιστεύει ότι έτσι φτιάχτηκε το σύμπαν, πριν έξι χιλιάδες χρόνια, ο κατακλυσμός του Νώε, μπλα μπλα μπλα... και έτσι είναι τα πράγματα. Μπας και πιστεύουν και ότι η γη είναι επίπεδη; Καλά αυτοί βέβαια θα μου πεις είναι ικανοί να πιστεύουν ότι υπάρχουν και τα στρουμφάκια.

Αδιανόητος σκοταδισμός. Αδιανόητη προσπάθεια τύφλωσης του κριτικού νου σε μία χώρα που όση επιστήμη και τεχνολογία και αν παράγει... πλειοψηφικά (και μαγειρεμένα οκ) ψηφίζει... Μπους. Του οποίου του είπε ο θεός να πάει να βομβαρδίσει και να σκοτώσει ένα σωρό αθώους ανθρώπους σε άλλες χώρες, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, οπότε αμαρτίαν ουκ έχει. Και μετά λένε για το Ισλάμ. Μωρέ το ίδιο πράγμα κάνουν. Σκοτώνουν οι μεν σκοτώνουν και οι δε, επικαλούμενοι τον επουράνιο ύψιστο δημιουργό.

Δεν μπορώ στο μυαλό μου να μην αντιστρέφω τη ρήση "Ακόμη και αν δεν υπάρχει θεός έπρεπε να τον δημιουργήσουμε" σε "Ακόμη και αν υπάρχει θεός θα πρέπει να τον σκοτώσουμε".

4 σχόλια:

  1. Εδώ πάντως έχω μία ένσταση. Ποιος αναφέρει ότι το 40% πιστεύει στη Δημιουργία; Πώς και από τι δείγμα και ποια στοιχεία πηγάζει το νούμερο αυτό; Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα ψευδές στοιχείο των Δημιουργιστών για να δείξουν ότι ο κόσμος είναι μαζι τους. Υπάρχει πάντως ένα παραπλήσιο στοιχείο που τονίζει ότι στη Δημιουργία πιστεύει το 39,8 (=40%) όσων είναι Καθολικοί στις ΗΠΑ.

    Οι Καθολικοί απογράφονται βάσει της συχνότητας επίσκεψης των εκκλησιών και άρα μιλάμε μόνο για μερικά εκατομμύρια. Άντε ας βάλουμε και 1 εκ. Μεθοδιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11:35 π.μ.

    H αλήθεια είναι ότι σε πολλές πολιτείες (Kansas, Tennessee κλπ) επικρατούν απόψεις και ιδεολογίες που θυμίζουν Μεσαίωνα. Στο Κάνσας το 1999 αποφάσισαν ότι η θεωρία της εξέλιξης δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη εξεταστέα ύλη και είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθηγητή αν θα τη διδάξει η όχι. Το 2005 αποφάσισαν να διδάσκουν στα παιδιά 50% Δαρβίνο και 50% θεϊκή δημιουργία. Φυσικά όλα αυτά έχουν κάνει το Κανσας αντικείμενο σαρκασμού και στο Internet υπάρχουν πολλά αστεία και ανέκδοτα πάνω σ αυτό το θέμα. Σου στέλνω link στο αγαπημένο μου.
    http://www.re-discovery.org/per_table.gif Για μας που αγαπάμε τις φυσικές επιστήμες οι σκοταδιστικές θεωρίες είναι διασκεδαστικές και τρομαχτικές συγχρόνως. Όταν διαβάζω ή συναντώ υποστηρικτές του intelligent design θυμάμαι πάντα αυτό που είπε ο Bill Bryson “I have long known that it is part of God's plan for me to spend a little time with each of the most stupid people on earth.” Καλή σου μέρα!
    Katerina, Copenhagen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά




    σε όσους αγρυπνούν




    για τον Φίνεγκαν




    ή αφυπνίζονται με τον Οδυσσέα...


    Happy Bloomsday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @δείμο το ποσοστό το βρήκα στην εφημερίδα που διάβασα για το μουσείο. Επιφυλάσσομαι για το ενδεχόμενο να μη διάβασα σωστά και να αναφέρει όντως το 40 τοις εκατό των καθολικών. Δεν θα επιμείνω σε αυτό αλλά νομίζω ότι οι διαστάσεις του θέματος είναι ανησυχητικές βλέποντας πόσο μεθοδευμένα προωθείται αυτό το κατάφωρο ψέμα.

    @Κατερίνα πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;