Τρίτη, Αυγούστου 15, 2006

Είναι αναπόφευκτη η μούχλα;

Μιλούσαμε με μια φίλη μου για την «κατάντια» των γονιών μας, για το πώς βάλτωσε η ζωή τους σε μια μιζέρια καθημερινότητας, για το πώς από ερωτευμένα ζευγάρια έγιναν ζεύγη αντιπάλων και το πώς, ενώ φαινόταν να έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις, τελικά κάπου στην πορεία «δεν τους βγήκε», το ΄χασαν.

Για δύο νέους ανθρώπους όπως εγώ και η φίλη μου φαίνεται αδιανόητο το πώς ένας μεσήλικας θα προτιμήσει να περάσει όλη του τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση αντί να βγει έξω, να πάει μια εκδρομή, ένα ταξίδι, τη στιγμή που, φαινομενικά τουλάχιστον, η ζωή του πάει μια χαρά, τα παιδιά του δεν απαιτούν πλέον επιτακτικά το χρόνο του όπως όταν ήταν μικρά, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα επαγγελματικά του κλπ. Και θα έπρεπε να απολαμβάνει τις χαρές τις ζωής παρέα με τον σύντροφο της ζωής του, να νιώσουν κοντά ο ένας στον άλλον και όχι να είναι τη μια σαν δύο ξένοι και την άλλη σαν αντίπαλοι.

Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ο φόβος για αυτό που ίσως περιμένει και εμάς. Τώρα τα βλέπουμε και τα κρίνουμε, όταν όμως φτάσουμε και εμείς στην ηλικία τους, μήπως θα είμαστε στη θέση τους και χειρότερα; Μήπως τότε καταλάβουμε; Πώς θα νιώθουμε; Σαν να έχει χαραμιστεί η ζωή μας κυνηγώντας καριέρες και μεγαλώνοντας παιδιά δίπλα σε έναν άνθρωπο που απέτυχε να αποτρέψει τη φθορά του χρόνου στον οργανισμό μας, κάτι που θα αδυνατούμε πλέον ες αεί να του συγχωρήσουμε;

Κάνω απεγνωσμένη έκκληση, ας μου πει όποιος ξέρει, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ; ή μήπως είναι μία ακόμη έκφανση της άνισης μάχης με την εντροπία, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει ολόκληρο σύμπαν, πόσο μάλλον εμείς;

3 σχόλια:

  1. Αν το ταξείδι, η διασκέδαση, η απόλαυση είναι το ζητούμενο (και μάλιστα σε συνδυασμό με τον "άλλο") μάθε να απολαμβάνεις την μούχλα.

    Η διέξοδος είναι η ανάπτυξη προσωπικών ενδιαφερόντων που να είσαι διατεθειμένος (αν σου ζητηθεί) να τα μοιραστείς.

    Και φυσικά η ολιγάρκεια παίζει σπουδαίο ρόλο... Ο στόχος του "πολύ", οδηγεί σε αδράνεια μπροστά στη αναπόφευκτη αποτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα το έλεγα μούχλα αλλά ρουτίνα ή βαρεμάρα. Είναι μεγάλη πρόκληση για έναν άνθρωπο η αυτο-ανανέωση του από άποψη ενδιαφερόντων του, hobby, ή της προσωπικής του εμφάνισης.
    Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε ένα ζευγάρι από την άποψη ότι γίνονται συμβιβασμοί σε πολλά πράγματα, που αφήνουν κενά και στους δύο.
    Αυτό το θέμα με απασχολεί τελευταία Baltazar, θα ήθελα να τα πούμε κάποια στιγμή σε chat.
    Γεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες κι εσύ;